Over Marieke

Met vijftien jaar ervaring als trainer en adviseur binnen zowel de overheidssector als de industrie, zakelijke dienstverlening en de zorg, sluit ik snel aan bij uw organisatievragen.

Ik breng een scherp analytisch en strategisch inzicht mee om tot de kern van problemen en vraagstukken te komen. Vanuit mijn antropologische achtergrond  heb ik oog en oor voor de (soms verborgen) thema’s en de sfeer in een organisatie en ik verbind deze thema’s met de persoonlijke ontwikkeling van mensen. Altijd zal ik mezelf inbrengen met mijn eigen ontwikkeling om zo ook ruimte te geven voor die van de ander. Je treft in mij iemand met veel betrokkenheid bij wat er speelt, die empatisch is en soms ook confronterend.

Tijdens mijn studie Culturele Antropologie heb ik me bezig gehouden met ontwikkelings- en participatievraagstukken. Daarna ben ik werkzaam geweest bij een intercultureel theater.

Sinds 1998 ben ik trainer en adviseur, eerst bij Stavoor, sinds begin 2011 als zelfstandig trainer-coach-adviseur. In de loop van de jaren is mijn aandacht verschoven van puur inhoudelijke vraagstukken naar de samenhang tussen deze vraagstukken en de persoonlijke inbreng van een ieder daar in.

De opleiding Professionele Communicatie bij Phoenixopleidingen heeft me verder gevormd in wat ik eigenlijk ook al was; een coach. Van jongs af aan ben ik nieuwsgierig geweest naar de drijfveren van mensen, het gedrag en de communicatie tussen mensen. Momenteel volg ik de opleiding Systemisch Werk.

Ik ben aangesloten bij CursOR voor ondernemingsraden en werk als freelancer voor Schouten & Nelissen en Stavoor. Voor contact en uitwisseling met vakgenoten ben ik actief in verschillende intervisiegroepen en aangesloten bij het NVO2.

“Ik ervaar Marieke’s kijk en aanpak in de coaching als verfrissend, nuchter, respectvol, tot the point en met een goede balans tussen nabijheid en professionele afstand.”

 

“Kenmerkend voor de coaching van Marieke is wat mij betreft haar invoelend luisteren, liefdevolle confrontatie en heldere focus op wat er gebeurt in het hier&nu.”