Individuele coaching

Als je tot nu toe vertrouwd gedrag of een manier van communiceren wilt veranderen is coaching een krachtig middel. Elke mens heeft zijn eigen levenskracht en eigenheid van waaruit verandering mogelijk is. Als coach ondersteun ik je door middel van het stellen van de juiste vragen en door gebruik te maken van technieken uit de NLP, de transactionele analyse en systemisch werken.

Een traject begint altijd met een eerste oriënterend gesprek waarbij we de coachingsvraag samen helder maken en je kunt besluiten of mijn aanpak bij je past.

Ik bied je een respectvolle en open benadering, waarbij ik liefdevol spiegel en confronteer. Er is ruimte om te ervaren, te ontdekken en nieuw gedrag uit te proberen.

Vragen waarmee mensen bij mij terecht kunnen:

  • Ontdekken en uitbouwen van eigen talenten en kwaliteiten
  • Loopbaanvraagstukken
  • Veranderen van lastig gedrag of een lastig gevoel
  • Vraagstukken rondom vitaliteit
  • Omgaan met eigen weerstanden
  • Zicht krijgen op en veranderen van belemmerende gedachten en overtuigingen
  • Effectiever communiceren

 

Verhalen van klanten:

“Ik ervaar Marieke’s kijk en aanpak in de coaching als verfrissend, nuchter, respectvol, tot the point en met een goede balans tussen nabijheid en professionele afstand. 
 
Een van de belangrijkste dingen was het herformuleren van mijn “doelstelling” voor de coaching  tot een onderzoeksvraag: daarmee kon ik ineens echt gaan ontdekken hoe vitaliteit en effectiviteit werken voor mij.
Ik voel me op mijn gemak in de coaching: Marieke oordeelt niet en durft ook moeilijke of pijnlijke zaken rustig te benoemen.  Ze schrikt niet van emoties en aarzelt niet om zinvolle oefeningen in te zetten.
De coaching brengt me dichter bij mezelf, onder meer doordat ze me vraagt te onderzoeken wat ik in mijn lijf ervaar en me de tijd geeft af te wachten welk “antwoord“ er komt.
Marieke wijst me er op dat de rust die ik zoek in mezelf aanwezig is en dichterbij is dan ik vaak denk. Daardoor groeit mijn vertrouwen in wat ik kan.
 
Wat ik specifiek vind voor Marieke’s stijl is dat ze warm en persoonlijk is en ook ongehecht lijkt aan of ik haar aardig vind, waardoor de ruimte voor mij maximaal blijft om me te richten op mijn eigen thema’s.”
 
“In het coachingstraject met Marieke heb ik mijn loopbaanwensen onder de loep genomen. Door regelmatig stil te staan, feedback te krijgen en duidelijke doelen te stellen, werd ik geholpen om mijn eigen weg te ontdekken en te vertrouwen. Kenmerkend voor de coaching van Marieke is wat mij betreft haar invoelend luisteren, liefdevolle confrontatie en heldere focus op wat er gebeurt in het hier&nu. Door de verschillende oefeningen die we deden hielp zij mij om niet alleen mijn eigen weg te zien/begrijpen, maar vooral ook te ervaren en doorleven. Zodat hoofd&hart gelijk gestemd zijn. Ik zou haar coaching aan iedereen aanraden die zichzelf en zijn/haar eigen ontwikkeling serieus wil nemen en daarbij “uit het hoofd en in het hart” wil komen.”